TAN Afdeling Den Haag  

Zondag 24 april rijden wij met onze Traction’s over Voorne-Putten

De rit start in Poortugaal bij Grand Café Abel, Albrandwaardsedijk 194. Hier verzamelen wij voor een gezellig samenzijn en een zeer complete brunch welke om 10.00 uur start. U betaalt hiervoor slechts € 19,50 p/p dankzij een bijdrage van de afdelingskas. De normale prijs is € 28,50 p/p.

Mocht u geen prijs stellen op deze brunch dan is dat geen probleem, later aanhaken mag!

Wij vertrekken 11.30 uur voor de circa 75 Km lange en 2 uur durende rit òf een kwartiertje korter als u kiest voor de inkort mogelijkheid bijna aan het eind van de route. De routes (A en B) krijgt u enkele dagen voor vertrek (i.v.m. narijden) via een link naar Google maps. Deze kunt u in uw mobiel onderweg gebruiken óf thuis uitprinten!

Wij rijden voornamelijk landelijke wegen, veelal over dijken soms door dorpjes. Er is een stop mogelijkheid in de route opgenomen dat is Koffiepunt 40 te Strijen.

Route deel A gaat vanzelf over in route deel B op de Gebrokendijk, (deze “ knip” is slechts vanwege de Google (on)mogelijkheden gemaakt) en brengt ons naar de pond bij Nieuw Beijerland. Kosten voor de overtocht van uw Traction met bestuurder en 1 bijrijder € 2,75

Na verloop van tijd naderen wij Geervliet, hier kunt u ervoor kiezen de korte route te nemen naar Brielle via de N218 dat is de Groene Kruisweg of rechtdoor het dorp Geervliet in te rijden over de Oude Singel etc. Tijdsverschil is ca. 15 minuten en zo’n 2 Km. Dat betekent dus heel veel sturen en vooral zien…. of minder…..Aan u de keus!

Uiteindelijk komen wij allen aan in Brielle. Parkeren doet u het beste op de Centrum parkeerplaats aan de Thoelaverweg.

Nu wandelen wij het oude centrum in waar u op Markt 1 het Historisch museum Den Briel vindt. Wij worden ca. 14.30 uur verwacht. De afdeling betaalt de entreekosten. Museumkaart/ ICOM/ Vereniging Rembrandt kaarthouders hebben gratis toegang daarom als u hiervan in het bezit bent deze graag meenemen.

Na het museumbezoek heeft u wellicht nog tijd wat rond te wandelen…..

Om ca. 16.30 hebben wij plaats gereserveerd bij het direct achter het museum gelegen restaurant ”De Smaeck van Brielle” (Wellerondom 6 en 7) Als ’t mooi weer is op het prachtig gelegen terras, ook kunnen wij binnen terecht in een gereserveerd gedeelte. Hier sluiten wij deze voorjaarsdag dag af.

Gezien de ervaring stellen meerdere Tractionisten een afsluitend diner op prijs. Hiertoe hebben wij op voorhand enkele tafels gereserveerd. Er is keus zijn uit twee Tractionwaardige diners met als prijsindicatie € 35,- p/p uiteraard exclusief drankjes. Vanwege het beperkte aantal tafels heeft het restaurant ons gevraagd zondag 17 april het aantal diner gasten door te willen geven. Dus des te sneller u reserveert des te groter uw kans op deelname hieraan.

Inschrijven voor de rit met vermelding van gewenste deelname aan brunch en/of diner (beperkte mogelijkheid) kan nu al bij Ton van Leeuwen. Liefst per mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar via telefoon of WhatsApp mag ook 06-55.134.624.

Tot zondag 24 April!