TAN Afdeling Den Haag  

Beste mede-afdelingsleden,

Op zaterdag 1 april as. ( is geen grap ) organiseren Mieke en ik een toertocht door het Westland. Aan het einde van de toertocht hebben we een excursie geregeld bij Koppert Biological Systems in Berkel. Na de excursie willen we met elkaar een buffet nuttigen.

Het is de bedoeling dat we rond een uur of 11 verzamelen in het kleinste dorp van Zuid Holland namelijk ’t Woudt in koffiehuis de Hooiberg. We willen de toertocht starten om ongeveer 12.30 uur. We zijn bezig om de toertocht zoveel mogelijk te laten rijden over Tuindersweggetjes tussen de glazen kassen. Als de tijd het toelaat misschien ook nog een stukje door de duinen. Vervolgens willen we via Delft langs het natuurgebied “Ackerdijkse plassen” richting Berkel rijden en parkeren bij Koppert Biological Systems. Hier worden we verwacht voor een rondleiding.

Dit is een bedrijf dat zich richt op biologische gewasbescherming voor zowel de voedingstuinbouw als de sierteelt. Dit is een bedrijf dat in deze sector toonaangevend is. Ze beschikken over verschillende vestigingen in Europa en daar buiten. Op dit moment zijn ze o.a. bezig met een project in Brazilië waar ze het biologisch evenwicht van insecten proberen te realiseren op gigantische Soja plantages. Plantages zo groot als de stad Rotterdam. Het is fascinerend te zien wat dit bedrijf heeft bereikt op het gebied van biologische gewasbescherming. Dit bedrijf stopt jaarlijks miljoenen in onderzoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Door het vele onderzoek blijven ze ook koploper op hun gebied. Omdat dit een uitgelezen kans is om dit unieke bedrijf te bezoeken willen we graag onze mede afdelingsleden de gelegenheid geven om met ons mee te gaan deze dag en dit bedrijf te bezoeken.

Na afloop van het bezoek aan Koppert Biological Systems willen we graag met elkaar een buffet nuttigen. Waar dat zal plaatsvinden is nog niet bekend. Uiteraard wel in Berkel. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers. Als jullie deze dag met ons mee gaan, willen jullie je dan opgeven voor 13 maart a.s. Om alles organisatorisch goed te regelen graag voor deze datum opgeven.

De kosten voor deze dag zullen rond de 20 tot 25 euro per persoon liggen. Je krijgt hier voor koffie met iets lekkers bij het verzamelpunt in ’t Woudt. En na afloop een buffet. We kunnen nog niet precies zeggen hoe hoog de kosten worden, dit is namelijk afhankelijk van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers hoe goedkoper we deze dag kunnen organiseren. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om alleen mee te gaan met de toertocht en de excursie en niet deel te nemen aan het buffet. Dan zijn de kosten uiteraard lager.

Jullie kunnen je opgeven bij Mieke en Kees Rodenburg

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoonnummer: 06-50628073.

Bij aanmelding opgeven, het aantal personen en of je wel of niet deelneemt aan het buffet.

Na 13 maart worden jullie zo snel mogelijk geïnformeerd over de exacte kosten en hoe laat we precies verzamelen.   Wij hopen op veel aanmeldingen en een gezellige dag.

Vriendelijke groet,

Mieke en Kees Rodenburg

Agenda

November 2017
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Buienradar

Wie is er online

We hebben 31 gasten en geen leden online